Doktor V.

Doktor V.

Doktor
Razumevanje u ćutanju.

Govor Doktora V. sa promocije njegove najnovije knjige, „Kako vratiti Kosovo a ne dugo zatim i Metohiju“, u salonu.

Drago mi je što ovde vidim toliko ljudi. Želim da pozdravim sve prisutne i da se izvinim što u ovom našem salonu nema više stolica pa dvoje od prisutnih moraju da stoje. Prošle godine smo poručili dvanaest stolica ali smo dve poslali na Kosovo da podupremo barikade. To je samo još jedna u nizu žrtava koju smo položili na oltar otadžbine. Najveća žrtva ovoga je bio Sloba koji je ovde večeras sa nama i kao uvek stoji. On je nekako uvek ostajao bez mesta pa se može reći da je reč o čoveku sa najdužim stažom stajanja u salonu. Znam da u sebi sada misli ono što obično na glas govori kada ostane bez stolice: „Neka, mogu ja i da stojim i erektivno da se borim za Srbiju. Putin, Putin, Putin.“

Dobro, dobro dragi moji pola sata uzvikivanja Putinovog imena je sasvim dovoljno za sada. Na kraju ćemo obaviti to na pravi način uz naš svakodnevni obred čim nam iz mesare stignu pileće iznutrice. Ne, dragi moj Ali, nećemo kao prošli put koristiti ovčije bešike jer vrlo dobro znaš kako se to završilo. Možda si i u pravu kada tvrdiš da Joca nije dobro pročitao uputstvo za gledanje u ovčije bešike ali tvoja ideja je bila da ih napunimo gasom kako bi lebdele iznad naših glava. Prevarili su nas to vrlo dobro znaš. Trebali smo da uz pomoć ovčijih bešika prizovemo Milića od Mačve a umesto njega se pojavio Milić Vukašinović. Možda si u pravu kada kažeš da Joca nije dobro izgovorio ime ali ti si bio glavni u tome. Joci kupiti bukvar. Dobro, nećemo više o ovome, vratimo se mojoj novoj knjizi.

Ova knjiga je podeljena u nekoliko delova. Odmah na početku dajem rešenje koje kasnije potanko obrazlažem. Elem, povratak Kosova a kasnije Metohije je moguće samo u nacionalnom jedinstvu sa Putinom i nacionalnom poistovećivanju sa Putinom. Evo i razloga.

Putin je kao čovek i kao predsednik neuništiv. Pedeset posto njegovog tela čini kamen a dvadeset mermer. Ko to može a uništi? Ko? Jednom je

Doktor
Već odavno spremam svog mrkova

svojim kamenim grudima napravio lančani sudar sa dvadeset tenkova. Jeste, bravo Joco, ko im je kriv što nisu gledali levo desno kada idu autoputem. Nikada se ne zna kada može Putin da krene u šetnju. U Rusiji svi vozači kada voze auto putem stalno gledaju levo desno. Da, Slobo tako je i mi ćemo od sutra početi. Istina je da Putin svojom većom površinom kamen ali on može vrlo lako da leti. Da, može! Kada može da poleti avion težak sto tona zašto ne bi mogao da leti Putin, koji ima tonu i po. Zašto? Pa on više leti nego što hoda. Da, tako je Ali, u pravu si, Putin ne mora da se rola pistom samo poleti u vis. Bravo, vidi se da pratiš situaciju. On može da iz Moskve doleti do Beograda za trinaest sekundi i dve stotinke. Samo se stvori ovde kada ga najmanje očekuješ. Ne, Slobo, to što vidiš napolju nije Putin već kran, grade zgradu preko puta. Putin bi takva dva krana nosio u zubima.

Ko poleti taj mora i da sleti kaže stara srpska poslovica koju sam upravo smislio. Kako samo sleće Putin, pa to nije normalno. I nije on kao onaj austrijanac Bidermajer što je skakao sa ivice svemira. Putin je skakao sa ivice ničega u univerzum pa tek onda na planetu. Pratio sam ceo skok koji je trajao četiri godine. Samo mu je dve godine trebalo da izađe iz univerzuma i još dve za povratak. Bez aplauza molim ovo je samo jedan od njegovih podviga. Doskočio je baš kada sam razmišljao da postanem monah.

Ovde sam vam dao neke fizičke prednosti našeg dragog Putina. Ono što je unutra je još moćnije. Da li znate da je serija „Games of Thrones“ snimana po unutrašnjem Putinovom životu? Znao sam da ne znate ali treba da se stidite. Učimo napamet dijaloge i svaku epizodu još jednom odigramo u našem salonu. Ne, Ali rekao sam ti sto puta ja sam glavni a ti si onaj drugi, onaj bre debeli kralj, e taj da bas on. Pa šta sada takva je podela uloga. Ne može ni zmaj da budeš velki ti je kostim. Dobro, videli ste seriju i sada možete da zamislite kakav je to unutrašnji život. Buran i zahtevan. A kada smo kod zmajeva samo da napomenem da Putin ima ergelu zmajeva. Zmajevi su dresirani da u kandžama nose tenkove i pucanju iz njih. I bljuju vatru, naravno. Zmajevi prve klase.

Njegova misao ne samo da stvara već momentalno materijalizuje svaku zamisao. Evo sada da je tu i da nešto zamisli odmah se tu stvori, istog momenta. Njegove misli su guste preguste i svako ispoljavanje je u stvari oblikovanje ektoplazme i njeno materijalizovanje. Sve može da stvori, baš sve. Ćevape? Pa naravno i to može. I mladi luk? I to isto. Što, Ali, pa ti si gladan? Sačekaj da završim i da prođemo kroz ceo obred pa ćemo negde da odemo. Šta ja znam gde, gde hoćeš. Ne ni jedan restoran ne služi meso od zmaja. Sedi i ne misli na glad. Zamislite kolko će nam njegove mentalne sposobnosti biti potrebne u neokortikalnim ratovima koje vodimo na više frontova.

Doktor
Kondorov let

Ne ne moram da vam napominjem koliko je superioran ispod vode. Prvak u ronjenju na dah. Ma šta ronjenje pa on živi na dah. Jednom u dve godine udahne i to ne zato što mora već što mu se hoće. Disanje nije nešto što ga preterano zanima. Ponekad u društvu, da ne iskače. I ne sme često da pliva jer pravi velike talase koji opet prave mnogo štete. Gde letuje? Pa on letuje gde hoće samo se manje kupa. I dosta tih glupih pitanja. Jeste, Joco, voli da peca. Na šta peca? Pa na medvede. To mu je mamac.

Sve ovo čini Putina idealnog za naš cilj. On nas voli. On nas obožava. Samo on može da nam vrati Kosovo a malo kasnije i Metohiju. Što kasnije? Što da ne? Kod njega nema pre i kasnije. Ne postoji vreme. Samo on i ništa više. Ima da ga dovedemo ovde i da mu sve kažemo. Ne, Ali, nećemo ga pitati da nam stvori ćevape. O Kosovu da mu kažemo. U stvari ne moramo ništa da mu govorimo jer mi se najbolje razumemo u ćutanju. On samo dođe i mi postanemo jedno sa Putinom i Kosovo je na domak ruke. Ah, stigle su i pileće iznutrice. Ko će da proriče sudbinu? Dobro ovog puta Sloba, Ali da pripremi Putinove slike i lažne brkove a ti Joco započni kliktanje. Putin. Putin, Putin …

Bob Lebowski

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *