Grafiti u Novom Sadu

Grafiti u Novom SaduU Novom Sadu počeo rat i to grafitima kako nas izveštavaju sve novine. Prvo su srBski nacistički neandertalci ispisali na zrgadu „Pavličiću ustašo. Gotov je. Sledeća je Vojvodina“ a negde malo dalje u Veterniku „Čanak ustaša“. Ovim su srBske pariJotske primitivčine samo dokazle da nacionalistička glad je još uvek velika a zver treba opet nahraniti. Prvo su to bile Hrvatska, Bosna i Hercegovina a zatim i Kosovo. Zver je opet gladna i vezana kratkim povodcem koji je u rukama aktualne vlasti još od devedesetih. Neko vreme su je držali sakrivenu u podrumu i tiho joj šaputali kako će opet biti kao i nekada.

Vratimo se grafitima. Dvojica pripadnika srpske nacionalosti su u njima proglašeni ustašama odnosno pripadnicima zloglasnih vojnih jedinica iz drugog svetskog rata u državi koja se zvala Nezavisna Država Hrvatska. Ove jedinice su bile vojni oslonac tadašnje fašističke NDH i zverski su se ponašale prema pripadnicima Srbske, Jevrejske i Romske  nacionalnosti. O ovome svaki normalan čovek zna pa ne treba trošiti puno reči. Čanak i Pavličić, iako su srpske nacionalnosti, proglašeni su od idejnih potomaka Ljotića i Miloševića za pripadnike oružanih snaga NDH. Sledeći logiku ova dvojica bi u opisu svog posla imali proterivanje Srba, Jevreja i Roma a naknadno i njihovo ubijanje. Ako je to istina onda ova pomenuta dvojica moraju imati nekakvu vojsku da bi mogli izvesti svoje zle namere. Ako pogledamo sastav stanovništva Vojvodine biće da mogu računati na onih tri posto Hrvata i to pod uslovom da svi pristanu na njihov plan. Ostaje pitanje kako će tih tri posto da protera onih sedamdeset posto to nije nikao jasno ali može se pretpostaviti da imaju neko oružije masovnog proterivanja ili da poseduju neki vremeplov kojim bi iz prošlosti doveli nekoliko divizija ili ustaških postrojbi iz drugog svetskog rata. Kako je sve ovo malo verovatno ostaje samo zaključak da je u srBskom fačističkom mozgu došlo do novih zakrčenja koja ograničavaju i tako ograničen um. Kako u sledećem grafitu, „Sledeća je Vojvodina“, pokazuju jasno šta im smeta ostaje da se pitamo zašto grafiti nisu glasili: „Čanak Vojvođanin i Pavličić Vojvođanin“. Ovo bi bilo mnogo prikladnie onome čemu teži srBska fašistička gamad.

Uzrujala se malo Beogradska salonska javnost zbog ovih grafita mržnje i spemila se da se zgražava nad ovim vandalizmom kad sutra dan osvanuše novi grafiti sa malo dugačijim porukama. I bijahu veseli jer će sada moći recipročno da se zgražavaju. Naime grafiti su ovoga puta bili dugačije prirode ali duhom isti: “Vojvodina republika”, “Srbi marš iz Vojvodine”, “Živeo Pavličić”. Lepo i recipročno. Posebno je urnebesan drugi grafit gde se preti proterivnjau sedamdeset procentu naroda i to pod vodstvom pripadnika istog tog naroda odnosno Čankom i Pavličićem.  Još je urnebesniji treći grafit u kome navodni srbomrsci uskliču sa ljubavlju Pavličiću. Dakle jasno je da grafiti dana drugog služe samo podgrejvanju strasti poput požara u Rajhstagu ne bi li srBski nacionalisti iz devedesetih mogli preuzeti Novi Sad a time i Vojvodinu a na kraju krajeva da bi svemogući Aleksandar Vučić mogao da nešto recipročno i toliko zgodno izjavi. Ah, čudne li podudarnosti. In modum accidit! Quite a coincidence! Rekao je da osuđuje grafite i jedne i druge i da su oni samo dokaz uzburkanosti strasti u Novom Sadu a time sebe automatski kandiduje u vatrogasca poput onih što su požar gasili u Rajhstagu sa osmehom na licima.

Bob Lebowski

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *