Ivica

Ivica D. Mega-vaseljenski-premijer-predsednik  Srbije 10.11.2096

Juče su me oživeli po treći put kao što mi je to ustavom zagarantovano i time je počeo moj dvadeset i drugi premijersko-predsednički mandat. Baš sam se dobro setio kada sam pre osamdeset godina uneo u ustav pravo na beskonačni život i mandat. I još kada sam spojio funkciju premijera i predsednika kako bi smanjio troškove mom narodu. Koliko smo samo vremena i truda uložili u nalaženje tehnike oživljavanja. Sve se isplatilo iako nije bilo lako.

Kao da je juče bilo kada sam postao premijer Srbije. Leti vreme što bi rekli vi koji primitivno percepirate protok vremena. Od kada sam besmrtan potpuno drugačije gledam na to pitanje. Ustvari da budem iskren ono je potpuno izvan moje božanske prirode jer vreme nema za mene nikakav značaj.  Eto baš smo prošle godine pobedili u drugom svetskom ratu. Ne razumete, znam ali što se mene tiče sve se dešava u isto vreme, prošlost, sadašnjost i budućnost. Sada upravo planiramo reviziju raspada Jugoslavije i rata nakon toga. I ima da pobedimo mnogo ubedljivije nego prošli put. A što se tiče Evropske unije ne da će mo ući u nju nego će mo da je osnujemo. Ništa nije nemoguće dok me voli narod moj. Ništa.

Nisam bio sebičan da oživim samo sebe. Ne! Oživeo sam sve ono što je valjalo u narodu mom. Prvo folk pevače koji su moja svita i oživljavaju iznova sa mnom. Da mi pevaju, da im pevam. Pa one naše tradicionalne vrednosti devedesetih koje su mukotrpno stvarane. I rečnik, o da rečnik devedesetih sa toliko suptilnih nemogućnosti da se formira misao već je prepuštena osećanju, intuiciji, slobodi … I lakoća vladanja narodom mojim prožeta uzajamnom ljubavlju. Volim i ja vas, volim. Pa ona predivna književnost iz istog perioda kada se moglo čitati i razumeti pročitano bez poteškoća. Čitaj kako piše i piši kako si pročitao. I miris kandila i baruta tog afrodizijaka duše naroda moga.  Sve oko mene je svita, cela država je moja svita. Cela država je splav na Dunavu. I navijači moji navijači opet najjači Zvezda, Partizan i ostali. Bakljada. Ceo sever gori …  Sve treperi, vibrira, skače i trese se neprestano. I Guča i Exit i Guča.  Proroci,  proročice, vračevi,  vidari i sva magija ovoga sveta.  Kosovo, da naše Kosovo tu pored nas, boli nas. O sveti grobovi predaka na Gazimestanu i Požarevcu.

Ima i politike, ima. Naravno da ima politike. I parlamenta i institucija ima takođe koliko želite. Samo recite koliko treba. Sve ima u Srbiji. I levo i desno i gore i dole. U svim pravcima i smerovima. Demokratija bato, nema da nema. Jedan narod,  jedan premijer-predsednik, jedna misao večna. I komunizam i kapitalizam i socijalizam i svaki drugi izam samo navalite ima za sve. Ako nema izmislićemo samo veselo , veselo,  lepršavo i neumitno.  Sve je naše i sve je u istom vremenu i prostoru. Svuda oko nas.

Danas privremeno uspavljujemo Borisa T. Kao deo rituala za ponovo rođenje moje. Treba mi u tim momentima kao neophodni sastojak magije uskrsnuća. Samo ga probudimo na momenat samo na kratko tek toliko da ponovo oživim za sledeći ciklus. Nosim mu bedz, koji Boris T. nosio u noći šetnje za moju prvu pobedu, na kome je napisano “Ivice jebi me”.

Ivica D.

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *