Konferencija za štampu beogradskih žena

Konferencija za štampu beogradskih žena

Konferencija za štampu beogradskih žena
Telohranitelji Pierce Brosnan u Beogradu

Žene Beograda su juče sazvale konferenciju za štampu povodom posete Pierce Brosnana Beogradu. Pre nego što su novinari dobili mogućnost da postavljaju pitanja pročitale su zajedničku izjavu koju ovde prenosim u celini.

„Dragi naši sugrađani, mi žene Beograda, smo potpuno svesne važnosti posete Pierce Brosnana našem gradu i osećamo potrebu da kažemo nekoliko naših utisaka o ovom velikom glumcu. Prvo želimo da pohvalimo njegov unutrašnji noćni život koji ne postoji nigde u svetu osim u njemu. Posetiti njegov unutrašnji noćni život je jedan od ne zaboravnih događaja koji ostaju u sećanju do kraja života. Bili su ovde pre njega Michael Madsen i Gerard Butler ali njihovi unutrašnji životi, kako dnevni tako i noćni, nisu ni blizu unutrašnjem životu Pierce Brosnana koji je nešto najbliže onome kako zamišljamo raj. Pored ovoga želimo naglasiti i pohvaliti njegovu fizičku lepotu koja ne ostavlja mesta za ravnodušnost. Tokom poslednjih dana uglavnom smo se šetale na onim mestima gde se pojavljivao kako bi mogle uživati u nesebičnim darovima ove ne svakidašnje lepote. Ne želimo ovim umanjiti fizičku lepotu Madsena i Butlera ali svako je lep na svoj način samo je Pierce lep na najlepši način. Treća i poslednja stvar koju želimo naglasiti je hrana koju priprema Pierce Brosnana. Ta hrana je tipična za prostor njegovog tela i veoma je ukusna. Posebno mesto zauzima jelo čije ime sa teškoćom izgovaramo i uvek se nasmejemo kada ga spominjemo: jokši … jokš … jokšarski … padin… puding … jokšapuding. Baš je ovo zabavno. Toliko od nas, sada možete postavljati pitanja. “

Smeh se orio salom u kojoj se održavala konferencija za štampu. Svima se svideo taj simpatično nezgrapni način izgovaranja ovih, za naš jezik, teških reči. Kada je smeh utihnuo novinari su počeli postavljati pitanja.

Novinar: Hvala vam što ste nas pozvale na konferenciju. Zanima me koga biste volele videti sledeći put i upoznati njegov unutrašnji noćni život?

Žene: To je vrlo interesantno pitanje. Po tom pitanju nismo baš ujedinjene ali mislim da su se iskristalisala dva imena: Vladimir Putin i Silvio Berluskoni. U ovom izboru smo se rukovodile isključivo unutrašnjim noćnim životima. Izbor nije slučajan jer mi beogradske žene obožavamo moćne i bogate muškarce ali to nisu jedini razlozi zašto smo izabrale ovu dvojicu. Svima je poznato da je po unutrašnjem životu Vladimira Putina snimljena serija „Games of Trone“. Što se tiče Belusconija poznato je da on nema nikakav unutrašnji život ali mi beogradske žene mislimo da je stvar u tome što ga još niko nije pronašao tako da bi to mogla biti interesantna potraga i avantura.

Novinar: Mislim da je sledeće logično pitanje koga biste volele videti zbog fizičke lepote.

Žene: I tu se dosta razlikujemo. Jedan od naših snova se već ostvario u vidu dolaska Pierce Brosnana. Nakon njega bilo bi lepo videti i vrištati za Robertom Pattinsonom. Imamo i spremljene vampirske kostime za tu priliku i posebno uvežbano sinhronizovan o vrištanje sa grcanjem u suzama.

Novinar: Da li je ova vaša akcija u vezi dolaska Pierce Brosnana je jedina ili pripremate i nešto za ubuduće

Žene: Ne, naravno da neće ostati samo na ovome. Mi želimo da našem narodu približimo strane muškarce i tako upoznaju i druge kulture i njihove običaje. O boravku Pierce Brosnana u Beogradu za nekoliko dana ćemo izdati bogato opremljenu monografiju a trenutno su u montaži dva tro časovna dokumentarna filma o ovoj poseti. Prvi se bavi njegovom lepotom a drugi unutrašnjim noćnim životom. Zakupili smo nekoliko bilborda u najprometnijim delovima grada gde ćemo postaviti njegove slike a za sutra u 11:00 smo pripremile, do sada najveći, vatromet ikada viđen u Beogradu a verovatno i na Balkanu, samo njemu u čast. Ova manifestacija neće na tome stati već planiramo da se proslava produži na mesec dana. Uključićemo u to dosta umetničkih grupa kao i umetnika koji će svako na svoj način doprineti ovom izuzetnom događaju.

Novinar: Ko finansira sve ove akcije?

Žene: Kada je u pitanju stvar od nacionalnog značaja onda je novac nešto što ne prestavlja nikakav problem. Ova naša akcija ima i edukativni karakter tako da nam je država izašla u susret a čak su i pojedini ministri izrazili sumnju da će to biti malo para za sve ovo. Umirili smo ih rečima da sve držimo pod kontrolom i da smo inspirisane lepotom Pierce Brosnana. Hvala vam svima sada ćemo prekinuti konferenciju u nadi da će sve ovo ovde rečeno biti na naslovnim stranama vaših novina i udarnim terminima vaših televiziskih kuća. Hvala

Nakon ovoga žene Beograda su bacile u vazduh prema novinarima gomilu slika Pierce Brosnana i napustile salu

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *