Kontejneri i izbori

Jelenko E. Beskućnik iz Beograda 40 godina 23. Maj. 2024

Počela je izborna trka za predsednika Srbije. Saznao sam to iz novina koje sam juče pronašao u kontejneru. I ne samo novine našao sam i cipele u odličnom stanju i zahvalio bogu što ću na glasanje otići dobro obučen. Pantalone, doduše malo izlizane, našao sam u jednoj kanti za odpatke tamo gde im nije bilo mesto. Neki ljudi nemaju visoku ekološku svest kao naš ministar za ekologiju Oliver D., bog neka mu podari svu sreću ovog sveta. U tim istim novinama ministar je rekao da će od sada tačno da se zna koji će otpad i gde da se baca kako bi građani Srbije znali šta i u kom kontejneru da traže. Hvala mu na tim rečima jer da je to pre stupilo na snagu one pantalone koje sam našao ne bi bile umrljane sa ostacima hrane. Ministar je na kraju sve pozvao da glasaju za Borisa T. za predsednika. I hoću, glasaću, kako da ne glasam kada je Boris T. u tim istim novinama obećao da će se pobrinuti da kontejeneri budu puniji i gužve budu manje ispred istih. Uvek je naš predsenik, neka ga bog čuva, bio dosledan. Evo na primer njegova politika i Kosovo i Eu još uvek je traje i još je čvršća nego ikada pre, pogotovo što je Kosovo postalo član EU. Nije ga to pokolebalo, zato što je Kosovo ušlo u EU sa fusnotom, našom fusnotom. Pa šta i ako Kosovo ove godine presedava EU, mi se nismo odrekli  naše svete zemlje a i na imenu Kosova stoji zvezdica. I šta ima veze što su bili prvaci sveta u košarci kada je na pobedničkom postolju bila a i fusnota ja sam samo video nju i ništa više. I mi će mo jednom ući u EU uz božiju pomoć.

Danas je i Uskrs najveći hrišćanski praznik dan vaskrsenja našeg spasitelja. To je ujedno i vreme kada crkva u svojoj dobroti dopušta da priđemo njihovim kontejnerima u kojima ima svakakovog blaga. Prošle godine sam tamo našao jedan lep šešir koji i danas nosim. Našao sam tamo i nekoliko biblija iz kojih sam naučio mnogo ovih godina i hvala gospodu na ovom lepom daru punom bogougodnih misli za raba božijeg kao što sam ja. Kruže razne priče o tim crkvenim kontejnerima, mada su to više mitovi ali ovo što ću reći je istina. Jednom za božić, kada crkva isto otvara pristup svojim kontejnerima, neka je blagoslovena, neki Petar koji je nekada davno imao pravo na kontejnere sa Dedinja, kao član partije, pa to pravo izgubio, otišao do kontejnera jedne male crkve na kraju grada i tamo našao pun kofer eura. Nije hteo da ga zadrži i odmah je kofer vratio sveštenstvu i nakon tog njegovog plemenitog dela naš presveti patrijarh srpski Ivica D. ga je zauzvrat zaposlio u hramu svetog Novaka Reketaša gde sada radi kao protojerej. I lep uskršnji govor je održao naš patrijarh, neka ga dragi bog čuva i podari mu dobro zdravlje, u kome je rekao da verom u njega verujemo u sebe i objavio svoju kandidaturu za predsednika. Glasaću i za njega jer novi ustav dozvoljava trojicu predsednika koji ravnomerno vladaju.

Izabrao sam i trećeg predsednika za koga ću glasati a to će biti plemeniti Tomislav N., bog neka ga čuva. U kontejnrima njihove stranke sam našao čitav pribor za jelo koji i danas kosristim. Kašika je bila malo zarđala ali sam je lepo očistio. Tomislav N. Zaslužuje moj glas jer je veliki hrišćanin pre svega i državni pravoslavni rekorder u strogom postu koji niko nije oborio već četrnest godina. Taj podvig me i danas vodi i pokazuje put. Kada u kontejneru nađem neku hranu uvek pomislim na nejgove muke i zahvalim se bogu što mi je dao hranu iako je ne zaslužujem i nisam je vredan. Tomisalv N. je obećao pristup i pravo svima na kontejnere na Dedinju ako on bude jedan od predsednika, neka ga bog čuva kao što je i do sada. Priča se da je jedan beskućnik, kao ja, nakon što je postao član jedne partije dobio dobio eksluzivno pravo na Dedinjeske kontjenere, otvorio trgovački centar.

Mislio sam da ću za trećeg kandidata izabrati Mlađan D. i njegove Ujednijene Kontejnere Srbije ali nas je prošli put prevario kada je obećao da će svaki punoletan građanin Srbije dobiti punu kutiju do pola popušenih cigareta i nekoliko do pola pojedenih pljeskavica. Nije ispunio ono što je obećao a ja sam čovek principa i neka ga bog vrati na ispravan put i pomogne mu u okajavanju greha.

Ni ovaj Uskrs nije prošao bez velikog čuda. Na kori jednog drveta se ukazao lik Đorđa V. velikog analitičara i nekadašnjeg predsednika partije Vlaha, koji je toliko dobro radio svoj posao da se pretvorio u čistu misao i nestao pre nekoliko godina od kada ga niko nije video. Njegov lik se jasno ukazao na kori šljive sa prepoznatljivim naočarima i vlaškom kapom na glavi. Predstavnik Vlaške manjine u Srbiji Slobodan A., takođe analitičar, je povodom ovažog događaja izjavio: “Ovo je još jedan dokaz da je politika našeg predsednika bila ispravna i da Vlasi kao i Vojvođani, Mačvani i Podunavci pre njih imaju prava na svoju samostalnu državu.”

Jelenko E.

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *