Naš predsednik

Ljubinko O.  18 godina. Član podmlatka DS. 02. Jun 2045.

Izbori su završeni pre tri meseca kada smo dobili novu vladu u pregovorima koji su bili dugi i mukotrpni ali predsednik naše stranke je uspeo da se dogovori sa pobednicima izbora, SPS-om i njihovim predsednikom Markom Miloševićem koji je takoreći i naš predsednik. Nama je pripalo ministarstvo policije,koje je dobio naš predsednik Boris Tadić, i ministrarstvo za infrastrukturu i energetiku koje je dobio naš podpredsednik Slobodan Homen. Ovo je bila i velika pobeda za nas i dokaz da bez naših šest procenata koje smo dobili na izborima nije moguće napraviti vladu. Novi premijer Srbije je postao sporedni lik iz romana Dobrice Ć. kao što je to ustavom zagarantovano.

Istina, prvo smo pregovarali sa NSRS (Nova Srpska Radikalna Stranka) čiji je predsednik Aleksandar Vučić ali smo odustali jer se naša vizija poklapa sa vizijom SPS-a a koja glasi i Vojvodina i Šumadija i EU. NSRS je nastao deljenjem kada je A.V. odlučio da napusti SNS (Srpsku Narodnu Stranku) jer nije više hteo da sluša upustva koja je Tomislav Nikolić slao iz međunarodnog suda za ratne zločine u  Zagrebu gde mu se sudi za zastrašivanje i proterivanje Vojvođana iz Vojvodine.

Prva tri meseca vlade su za nama i po svemu sudeći nas čeka uspešan period od dvadeset godina koliko po zakonu traje mandat . Predsednik Srbije M.M., naš koalicioni partner, je još jednom potvrdio da će ustrajati u svojoj viziji na putu koji ima samo jedan pravac: EU. Bilo je dirljivo kada je prilikom početka radova na autoputu Beograd-Novi Beograd zagrlio ministra Homena, kada su ga novinari ispitivali u vezi nerealnih rokova koje daje za izgradnju, i poljubio ga u obraz uz reči „Nemojte da mi dirate Slobu sada, dirajte ga kada nisam tu“ i dodao „I ja sam se ljutio na to nekada ali sam shvatio da to ima viši transcendentalni smisao koji nemogu sada ukratko objasniti. Jel tako Slobo?“  “Tako je ” odgovorio je S.H. I dodao ” Otporan sam ja na to”.

Naš predsednik je tom prilikom i odgovarao na osetljiva pitana novinara u vezi Šumadije i Vojvodine pa je rekao da neće biti pregovora sa Sašom Popovićem zvanog Poskok i Bojanom Pajtićem zvanim Leglo jer su to separatisti koji žele oteti naše svete zemlje Šumadiju i Vojvodinu. Objasnio je novinarima da je lično razgovarao sa predsednikom Kosova H.T. koji ga je uveravao da nikada neće priznati ni jednu od te dve pomenute oblasti a isto mu je nedavno obećao i predsednik prijateljske republike Mačve kao i predsednik Republike Podunavlje.

Ministar policije B.T. je za tri meseca postao najbolji i najefikasniji ministar u vladi. Redovno igra košarku sa predsednikom M.M. i tako stavio tačku na ogovaranja da on ne voli presednika Srbije. Naša policija je efikasnija više nego  ikada. Koliko juče je na konferenciji za štampu objasnio zašto je i ove godine zapranjena Parada vegeterijanaca. Rekao  je da on nema ništa protiv vegetarijanaca ali parada može uznemiriti ljude koji jedu meso i time dovesti do mogućih sukoba i rušenja grada. Prema njegovim saznanjima postoje indicije da je mesoždersko udruženje “Zveri” organizovalo napade na vegeterijance ali da nekoliko kamiona sa teškim naoružanjem koje su našli u njihovim prostorijama nisu dovoljan dokaz i da bi na tome bilo tesko graditi bilo kakvu optužnicu kao ni na sloganu ,ovog udruženja, “Ubićemo vas” koji se može protumačiti na više načina.

Ovde je iskoristio da kaže  kako je inspirisan svojim prethodnikom legendarnim ministrom policije Ivicom Dacićem koji je na taj način rešavao slične probleme .

Sutra je trodnevni državni praznik, dan kada se naš predsednik M.M. vratio iz neopravdanog izgnanstva u Rusiji gde je bio podvrgnut najvećoj torturi koju ni jedan čovek nije nikada doživeo. Uzeo sam pet dana godišnjeg odmora i spojio sa prethodnim državnim praznikom, dan kada je zastarela optužnica protiv presednika. Iskoristiću ove dane da otputujem na krajnji jug Srbije do Meljaka i malo slažem balvane.

Ljubinko O.

 

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *