Direktor Mrko

Pismo direktoru Marku

Povodom ideje odvajanja devojčica od dečaka u novosadskim vrtićima

Pomaže Bog direktore Marko  i draga upravo „Radosnog detinjstva“

Direktor Marko
Spremni za Guču

Hvala vam na radosnim vestima koje stižu iz ustanove sa tako radosnim imenom. Lepo sam hteo da poludim od sreće kada sam čuo vest da ćete odvojiti muško od ženskog onako kao to dragi Bog zapoveda. Da se slikovito izrazim odvojiti žito od kukollja. Konačno se neko setio šta je stvarno potrebno ovom napaćenom narodu. Rusija i odvajanje. Buduće generacije kao i sveti grobovi naših predaka biće  vam, dragi moj direktore, do groba zahvalni. Dobro sad ovi što su u gobovima biće zahvalni do već nečega, ali nama to nije poznato i nadamo se da nam još dugo neće biti. Ni sam ne znaš koliko si me obraovao dragi moj direktore.

Lepo i mudro kažete, u obaveštenju, da mentalni sklopovi žena i mužkaraca nisu isti i ja se sa tim potpuno slažem. Ove današnje žene su zaboravile na svoje ženske mentalne sklopove i ponašaju se svakako samo ne kao žene. Mi muškarci znamo šta su naše dužnosti i mi se toga držimo. Zato dragi moj direktore Marko, vi ćete sve to novim obrazovanjem dovesti u red. Nećete verovati ali ima kod nas žena koje neće da kuvaju, peglaju i ono još, ma znate već ono što mi muškaci volimo, ne bih sada da se tu izražavam nije hriščaski ni milnasko-editski. Znam ja da se mi muškarci dobro razumemo jer takav nam je mentalni sklop. Vi ćete u svojoj ustanovi od početka početi da vaspitavate decu onako kako to priroda i Bog zapovedaju. Lepo podelite u dve grupe i svaka da uči svoje. Dečaci da uče da budu mišičavi, krupni i jaki. Moraju znati da rukuju sa nekim oružjem. E tu mi je pala na pamet jedna ideja. Pošto su dečije ruke još male da bi mogli praviti manje modele oružja. Na primer kalašnjikov manjih dimenzija može vrlo lako da se napravi ali mora biti jednako težak da im ruke ojačaju. Pored ovoga dečaci bi trebalo da uče o patriotizmu, o našim junacima iz starije i haške istorije, o hrabrosti i junaštvu i o sve o slavnoj istoriji našeg napaćenog naroda. I sport je važan za dečake a posebno borilačke veštine i Novak Đoković. Mora mnogo a se vežba. To će stvoriti od našeg dečaka pravog gospodina od ugleda,  i vrednog poštovanja. Pravog domaćina koji će se brinuti o svojoj ženi i deci ali će i znati da bude čvrst i grub kada to zatreba odnosno kada zasluže. Domaćina i gospodina nam napravite dragi moj direktore Marko. Konačno i nas sunce da ogreje. Marko sunce naše žarko.

Što se tiče žena tu je stvar laka. Pa svako zna šta treba a radi žena. Ne treba tu neka velika pamet dragi moj Marko. Njen mentalni sklop je određen za ženske poslove. Nema tu šta puno da se priča. Da se pripremaju da budu supruge i majke. Malo im tamo date neku lutku i šporet od plastike kao da njima nešto više treba ali šta ja to tebi pričam direktore Marko ti to znaš bolje od mene. Moraju i one znati istoriju našeg napaćenog naroda a pogotovo naše slavne guslarske pesme da imaju šta deci pevati. Mogao bi ih ti direktore Marko naučiti i kako se poštuje muškarac i kako se brine o njemu jer mi naše znamo. Mi prema Bogu a žena prema nama kako Bog zapoveda. Ne treba ženskom detetu puno. Imaće na koga da se osloni kada se uda to je bar jasno. Onda će dobiti sve što joj treba i za čim žudi.

Posebno mi je drago zbog ruskog jezika. Znaš, direktore Marko, ja kada čujem da neko priča ruski jezik imam osećaj kao da slušam maternji jezik iako ga ni malo ne razumem. Eto, toliko mi je drag. Ma znaš i ti taj osećaj kada dođe Rus nešto ti priča a ti ga ništa ne razumeš a sve shvataš i sve ti je jasno. To je kao neka nova vrsta sporazumevanja kroz pore na koži ili neka telepatija. Što da nam deca uče neke druge jezike pored ovog koji i bez učenja razumeju? Nema lepšeg prizora nego kada porđeš ulicom a deca pričaju na ruskom. Evo plačem, dragi moj Marko, suza suzu stiže. Radosnice.

Ulepšao si mi dan dragi moj Direktore Marko. Svako dobro i neka te Bog čuva

Tvoj obožavalac i poštovlac tvog mentalnog sklopa

Bob Lebowsković

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *