Pismo Putinu

Pismo Putinu

Dragi gospodine predsedniče i gospodaru gasa Putine.

Dobio sam vaše pismo u kojem se sa zabrinutošću osvrćete na stanje u vezi distribucije gasa  po Evropi. Pomno sam pročitao svako slovo, zarez i tačku. Moram vam reći da je ta zabrinutost obostrana. Ako je tako velik i hrabar čovek, kao što ste vi, zabrinut onda mi koji smo mnogo manji i manje hrabri treba, ako već nismo pomrli od straha, u najboljem slučaju da smo tu negde blizu.

Doktor
Kondorov let

Saosećam sa vašim strahom i dvojbama koje mi nisu potpuno strane. Situacija u Ukrajini nije ni malo jednostavna i potpuno mi je jasno zašto ste se odlučili na te korake. Snage haosa i bezumlja preuzele su tu susednu državu što je svakom dobronamernom čoveku genetski jasno. Znam, a znam da i vi znate, da mir nema alternativu i da je ovaj problem u Ukrajini došao baš u momentu kada svi treba da se vrate na svoje radne zadatke. Isto tako mi je jasno to što ste poslali vojsku koja ima samo jedan sveti zadatak da zaštiti Ruski živalj i nejač u Ukrajini. Istina je da oni žive u Ukrajini ali Rus je mio koje vere bio i kako takvog niko ne sme da ga bije. Vi, kao predsednik Rusije, morate da zaštitite ruska ognjišta gde god da se nalaze, ako ni zbog čega drugog ono zbog svetih grobova vaših predaka koji traže pravdu. Kakav bi vi to predsednik bili ako bi odbili da zaštitite svetu Rusku zemlju? U ostalom ti Ukrajinci vam duguju pare za gas. Zar se ne boje vašeg gasa ne namirenog? Slažemo se da to ništa ne valja predsedniče a ja već vidim kako mi zabrinuto odgovarate “Ma šta kažeš, Bobe.” ali verujete mi na reč da je sve to tako. Morate se najviše čuvati izdajnika i stranih plaćenika pošto oni mrze sve što je Rusko. Vi u svojoj pravednoj borbi morate istrajati pa kom opanci kom obojci jer ovo je vreme rata a sunce je još daleko. Ono što treba da vam je uvek na umu je da vas ruski narod u Ukrajini voli a vrlo dobro znam da i vi volite njega. Nadam se da će doći i taj dan kada ćete se sa ponosom obratiti svojoj naciji sa rečima “Sretan nam mir, živela Rusija”. Siguran sam da će dobro pobediti zlo.

Sada bih se osvrnuo na situaciju sa isporukom gasa. Mislim da svaka država to treba da rešava individualno i neka svako sam ponudi neko rešenje. Treba imati i ma umu naše vekovne veze sa bratskim narodom čiji ste predsednik. Moj pristup ovome problemu bi se mogao nazvati trampa. Mi vama damo nešto što vama sada treba a vi nama gas. Razmislio sam na osnovu trenutnog stanja i naših resursa da mi možemo da vam ponudimo ljude koji su eksperte za vašu situaciju.

Doktor
Razumevanje u ćutanju.

Jedna naša građanka i njen sin su već kod vas i verujem da ste ih već uzeli kao savetnike ali ako to niste, učinite to odmah jer niko se bolje od njih dvoje ne snalazi u takvim krizama. Bilo bi dobro da joj date kolumnu u nekim vašim novinama gde će ona da opisuje stanje u Rusiji i Ukrajini. Neka vas ne čudi ako to što bude pisala nema nikakve veze sa onim što se događa ali to ima blago narkotičko dejstvo na narod koji bi mogao biti uplašen toliko da počne da razmišlja a to nikako nije dobro. Ima ona i drugih kvaliteta koje možete u budućnosti iskoristiti. Ume da osnuje partiju koja već na prvim izborima uzima ogromnu većinu glasova, ume prstom da ukaže na novinara koji je protivnik Rusije, ume da kontroliše tajne službe i mnoge druge stvari. Što se tiče njenog sina njemu u životopisu piše da  ume da nosi gajbice ali neka vas to ne zavarava on ume da ih nosi sa heklerom u ruci. Svesni ste koliko ova veština može dobro doći. U vezi sa ovoga dvoje imao bih jednu molbu. Ovde kod nas ima jedan političar i njihov stari saradnik koji mnogo pati za njima. Stalno je u žalosti i ne skida crnu uniformu. U sebe je upio sve postojeće političke pravce i od njega nećete imati nikakve koristi, kao što ni mi nemamo, ali usrećićete jednu neutešnu dušu pa vas molim da i njega uzmete kako bi bio sa onima koje najviše voli.

Dalje što možemo da vam ponudimo a što će vam, na osnovu stanja na terenu, sigurno biti potrebno su akademici, pisci  i pesnici. Nemojte ništa činiti bez podrške i obrazloženje vaših poteza od strane poštene inteligencije. Ovi naši su vešti u pisanju memoranduma za takve potrebe. Samo im dajte spisak zemalja gde žive Rusi i gotova stvar. Jedan od njih dobije snažnu inspiraciju za pisanje ako pred njim opišete vreme u kojem živite. Na primer vi kažete ovo je vreme rata a on već sutra ima roman “Vreme rata“ u kojem detaljno obrazlaže vašu misao. Gde je pisac tu je i pesnik. Možemo vam ponuditi našeg najvećeg eksperta za ratničko pesništvo. Pevaće ode o vašem narodu i tako ga hrabriti da čini sve što vam padne na pamet. Jedino vas molim ako se odlučite za ovog pesnika obezbedite nekoliko kostima Šerloka Holmsa iz ranih filmova.

Sledeće što će vam biti potrebno je velika i jaka opoziciona stranka koja vas obožava i slaže se sa svakim vašim potezom. I tu mi eksperte imamo. Preporučujem vam jedinog četničkog vojvodu koji je na slobodi. On je inače i vojni topograf. Znam da ćete sada reći da vi imate vojne topografe, satelite i ostalu tehniku ali ovaj naš ima poseban talenat. Dovoljno je da ga stavite negde na granicu Rusije i Ukrajine sa tepsijom gibanice i flašom rakije. Važno je da bude sam nekoliko sati kada će, nakon što pojede gibanicu i popije rakiju, pasti u trans gde će dobiti razne vizije. Iz tih vizija on će tačno odrediti vaše buduće granice navodeći nekoliko gradova čija je imena u viziji video. Neka vas ne čudi ako te granice budu mnogo dalje nego što ste i sami očekivali jer on u tom transu se spaja sa Ruskom dušom i nalazi je tamo gde je mi obični smrtnici nismo u stanju videti. Nije mnogo zahtevan ni težak za održavanje. Ponekad mu padne na pamet da baš istog momenta hoće da završi neki fakultet pa mu to omogućite. Ako hoće i neku crkvu da podigne učinite mu i to pošto će vam se mnogostruko isplatiti. Uz njega u paketu ide i njegov mlađahni zamenik čija je specijalnost da u takvim situacijama, kao što je vaša, izdajnicima daje epitete kao što su fukara, neljudi, bednici i slično. Ume i tačno da proceni koliko drugih života vredi jedan Ruski život kao i kada nekada negde ode da kaže da tamo nikada nije bio kao najbolji agent KGB-a. Uža specijalnost mu je da huška na šta god vam padne na pamet. U slučaju jake zime možete biti sigurni da će on svakog vojnika lično odneti na bezbedno mesto. Ni on nije mnogo zahtevan samo mu obezbedite pun ormar kostima super heroja. Obojica jedu sve što im se servira i ne mare ako su kašike zarđale.

catOno što svakom predsedniku poput vas treba je dobar portparol. Znam da vi imate portparola ali ovakvog, kao što je naš, to svet još nije video. On neće biti samo vaš portparol već će ujedno biti i svemu onome što činite, sanjate mislite kao i svim posledicama vašeg činjenja. Ovo je jako važno jer u tom slučaju ne morate puno paziti šta ćete raditi pošto će on i tako da to pretvori u nešto idealno. Ako i nešto nije u stanju da pretvori u lepo u stanju je da se ponaša da to ne postoji. On toliko to jako radi da ta ružna stvar vremenom počinje da bledi i nestaje. Nije ni on skup za održavanje ali ponekad ga boli pa zato sa njim u paru ide naš čuveni izjednačivač bolova koji neće imati nikakve veze sa vašim nastojanjima u Ukrajini ali ga smatrajte za rekvizit vašeg portparola. Samo vas molim da mu ponekad kažete da je lep. To ga čini srećnim.

Nikako ne smete zanemariti i duhovnu dimenziju stanja u Ukrajini. Znam takođe da imate crkvu i sveštenstvo koje se o tome brine ali ipak i tu imamo dokazane eksperte. Ako vam treba neko ko će dati blagoslov svemu i svačemu tu su bez premca. Kada oni blagosiljaju nešto to radi do kraja i nikada ne zakaže. Ako je to vojni kamion budi te sigurni da će krenuti i stići na vreme tamo gde je naumio pa imao goriva ili ne. Ovo važi i za sve ostale delove vojne industrije od metka do rakete. To je blagoslov duhovnika sa iskustvom.

Pored ovih visokih eksperata možemo vam ponuditi i neke koji nisu na njihovim visinama ali mogu biti veoma korisni. Tu na primer mislim na stručnjake za belu tehniku. Oni znaju gde se nalazi i kako je složiti u kamion. U stanju su da je nađu i zavezanih očiju. Kako je ovo ipak drugačije doba nego kada su se školovali za ovaj časni poziv, vremenom su se doškolovali u skladu sa zahtevima našeg vremena. Sada su fokusirani na noutbukove, tablete, štampače i 3d tehniku. Uz njih će vam dobro doći i poneki šofer. Posebno vam preporučujem šofere hladnjača kao najbolje od svih.

PutinNe bi bilo loše da se pripremite za period koji će doći kada se sve završi za dvadesetak godina. To će biti period obnove vašeg lika i dela. Zato vam nudim nekoliko eksperata za taj period. Imamo jednog producenta i režisera koji će za dvadeset godina, o vama i o ovom vremenu praviti filmove koji će o vama govoriti istinu koja vam bude odgovarala u tom momentu. Takođe vam nudim i jednog sa posebnim osećajem za narod i većinu koji će za dvadeset godina ići po umetničkim izložbama i proveravati šta to vređa većinu a time i vas pošto ćete vi i za dvadeset godina i dalje biti većina. Trebaće vam i mladi politički analitičar koji će u vašem najstarijem dnevnom listu biti tu da ako i na videlo izađe neka vaša greška iz prošlosti objasni narodu da je to zato što ste bili mladi pa se to ne računa. U paketu sa njima dobijate i nekoliko partija, koje se već dive vašem liku delu, a mogu poslužiti da se u tom periodu mobiliše što više mladih ljudi na vašu stranu. Preporučujem vam i nekoliko političkih analitičara koje je moguće unapred programirati da govore ono što želite čuti. Mogu vam ponuditi i jednog ekonomskog stručnjaka čija je specijalnost da obećava narodu a ništa ne uradi od toga. To je dobro za vas pošto na taj način se građani su umireni a vaš novčanik ostaje netaknut. Imamo i jednog političara koji je nedavno otišao u penziju ali toliko je zaljubljen u vas pa vas molim da i njega uzmete. Može biti koristan pošto je specijalista za radne uniforme i razumevanje u ćutanju. Jednom je čak nosio i kalašnjikov.

Molim vas da o mojim predlozima razmislite i javi te mi šta ste odlučili. Kao znak dobre volje upućen lično vama nećemo ništa tražiti u zamenu za te koji su već kod vas. Nadam se da će moj predlog od strane velikog i bratskog Ruskog naroda biti prihvaćen.

Pozdravljam vas i želim sve najbolje.

Vaš

Bob Lebowski

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *