The Cult srpske fudbalske reprezentacije

      Iz Dnevnika Siniše Mihajlovića

Danas sam postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije i ostvario svoj vekovni san. Imam precizan plan priprema i način na koji će mo postati prvaci sveta u fudbalu. Moram taj plan čuvati u tajnosti da ga se ne bi dočepali Španci ili Nemci. Ovo će biti revolucija u fudbalskom svetu. Odjeknuće kao bomba. Odmah sam dao prvi zadatak da se svima reprezentativcima podeli tekst himne i kako bi ga naučili napamet. Ko na prvoj prozivci nebude znao himnu ima da leti iz tima kao izdajica i strani provokator.

To je samo prvi deo. Nakon prvih treninga moram odrediti koji ćemuzički instument svirati svaki fudbaler. Kada nauče tekst onda će morati da nauče i da sviraju kao prave patriote. Tu će doći do izražaja moje trenersko oko. Čim vidim fudblera odmah znam koji mu instumet odgovara. I nema kod mene duvačkih instrumenata već samo oni uz koje može fudbaler da svira i u isto vreme peva.  To se kaže multitasking. Svi će morati da rade sve. Nekom tamburica, nekom gitara a nekom bubanj pa da počenemo sa ozbiljnim pripremama.

Prvi deo priprema će mo da uvežbamo solo pevanje bez instumenata, da mi pevaju na uvce tiho i da osetim da li ima nekih izdajničkih tonova. I tek nakon toga može mo preći na usviravanje. Golmanu pripadaju bubnjevi, bekovima violon čela, štoperima kontrabas i harmonika. Vezni red zamišljam solo gitara, prim, bas gitara, harmotaranika dugmetara i mandolina. Napad violine i tamburice. E da vidim onda ko će da nas pobedi. I mi će mo da igramo savremeni fudbal. Koliko sam samo puta otpevao himnu  Milana na pripremama. Nije ni slučajno što je Inter toliko uspešan tim jer smo pevali i svirali himnu dan i noć.Uspeh ne dolazi slučajno. Murinjo je dobar trener zato što ima završen solfeđo a Ferguson je bio prve gajde Škotske a da ne govorim o Del Boskeu koji je komponovao dzez verziju Španske himne i jednu operetu.

Kada podelimo instumente počinje treći deo priprema. Idemo svi u Kovilovo da naštimujemo instrumente. Evo plana priprema:

07:00 Ustajanje,dizanje zastave  i vežba glasa uz doručak bez glutena

08:00 Teretana: Diznje jednog i više muzičkih instumenata

09:00 Solfeđo

10:00 Štimovanje instrumenata i solo sviranje himne

12:00 Taktičko uigravanje orkestra na male golove

13:00 Ručak bez glutena.

14:00 Teorija muzike i teorija pevanja

16:00 Patriotsko sviranje i pevanje himne u formaciji 4 4 3

17:00 Večera bez glutena.

18:00 Stvarna istorija Srbije a ne ona izdajnička u ofanzivnijoj formaciji 3 5 2

19:00 Gosti pevači pevaju svoju verziju himne (u početku priprema neki blaži pevači a kako se bliži kraj tako idemo ka finalu to jest Ceci)

20:00 Javno čitanje sastava na temu zašto volim himnu. Svaki dan po jedan fudbaler.

21:00 Spuštanje zastave i spavanje.

Kada se usviramo i uskladimo glasove i počenemo da pevamo kao jedan ima da sve pobedimo kao što su oni do sada pobeđivali nas.

Iz dnevnika bivšeg selektora Radomira Antića

Dragi dnevniče nije Radomir od juče. Jel  ti zaš bre ko je Radomir? Ustvari ti znaš ko je on jer ti ja često pišem o njegovim veličanstvenim uspesima i njegovoj gromadnoj veličini. Oni su mislili sa Radomirom da se zajebavaju, e tu su se malo zajebali ima da mu sve plate za svaki uspeh u vođenju reprezentacije. Nije Radomir od juče. Radomir je vratio veru u reprezentaciju i to kada niko nije verovao da reprezentacija postoji. I ne samo to vratio sam i pravoslavnu veru u reprezentaciju. Nema savremenog fudbala bez vere, nema, zna to Radomir. Niko se nije fudbala naigrao a da nije verovao u reprezentaciju i boga. Kada je Radomir trenirao Atletiko tri puta na dan su fudbaleri išli u crkvu i pet puta na dan se molili bogu. I naravno rezultati su bili vidljivi i prvenstvo i kup su osvojili.

Moderni fudbal se sastoji od vere u reprezentaciju i boga.  Zato smo i pobedili Nemačku na prvenstvu sveta. I pobedili smo takođe Ganu i Australiju time što smo vratili veru u reprezentaciju i njen kult. Neka su oni prošli dalje šta im to vredi kada nemaju kult reprezentacije. Nije Radomir od juče.  I posle svih mojih pobeda oni ga smene, ej smene Radomira koji je treneirao Real, Barselonu i Atletiko eeeej bre. E sada ima da plate svaki euro Radomiru koji je krv prolio da od reprezentacije napravi kult. Krvario je Radomir više od svih srpskih generala zajedno i duplo hrabrije jurišao na fudbalske neprijatelje a oni njemu tako vraćaju

Iz dnevnika kolektivne svesti fudbalske reprezentacije Srbije

U jeeeeooteee koooeee luuudiloooo, jeeee. Bože ovooo onoo pravde ti što ovoo onoo spase u jeee spaso si sto postotnu priliku je božeee, od propasti sada nas čuj jeootee i glas ovaj glase neše jeee i budi spas za sve nas ono tri prsta znači ludilooo.

Bob Lebowski

 

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *