Врата Србије

Урош Милош О. Члан подмлатка СССД (Савез Срба Србије Двери) Цариград (бивши Београд).

Пишем овај Блог у славу народа Сербског, на свету јединственог и  богу драгог, амин. Прође већ четрдесет година како друге партије у Србаља нема. Сутра почиње други круг избора за председника Сербског. Први међу једнакима је његова светост Борис Т. монашки  Ботофилије Панчић.  Други кандидат је његово преосвештенство Томислав Н. монашки Томофилије Вучић.  Вођаху дуги и исцрпљујући предизборни бој где гледаху један другог на плећа оборити јер намерио се јунак на јунака као некад  на Косову пољу када цар Лазар изађе на мегдан Мурату султану .

У почетку се одмах посвађаху ко пре монахом постаде. Ботофилије свети први се сликаше испред манстира својего где монахом постаде давнијех година и искуша Томофилија љутог да се и он сликује крај манастира свога и покаже ко је вјера а ко невјера.  Не чекаше зору бијелу, посла одмах Томофилије, красан јунак на овоме свету, барјактара  свога манастиру пресветоме да игуман напише књигу његовога монашкога вакта и пошаље назад двору његовоме. Доби папир прије дана бијелога и намах га посла новинама сербским где га читаху до дана данашњег. Разљути се Ботофилије страшни па нареди велможама својим да по медијима куну Томофилија и свиту његову небили се овај препануо и у судњем часу утекао. Нечекаше дуго Томофилије те посла све војводе своје те стадоше ударати чиме год је шта ко допануо. Тјераше се тако тридесет дана али ни један у том боју непобеди па се свако врати двору своме и љуби својој да му јуначке ране вида. Бој се победником мора завршити па заказаше још једну битку овог пута на Курир телевизији која као јавни хатишериф од давнина националну фреквенцију има.

Спремио је Курир софру за којом и прије сеђаху кандидати и водитељицу-вилу славну да пропитује јунаке.  Прво ће се мерити колико воде из суве дреновине могу исцедити и ко је где монахом постао. Наставиће са истрагом потурица  и питањима да ли Драшковића Вука треба рехабилитовати.  Г ледаће се ко какво рухо на себи има и са каквом свитом је дошао и каквога вранца је јахао кад у Курирове дворе ујаше.  Питаће се ко више народнијех песама умије на гуслама пјевати у удаху једном. На крају ће свако морати рећи како ће земље сербске избавити од лукаваго а онда могу бој заметнути где их чека Косовски момак Ивица Д. да редом поји оног ко му за хлађану водицу више плати.

Урош Милош О.

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *