Vreme departizacije

Iz dnevnika Ivice D.

Svi pričaju o nekakvoj departizaciji kao da ceo svet sedi na glavi. Hoće da ukinu partije pa da li su normalni jebote? Šta će Srbija bez političkih partija? Ovo mora da je zona sumraka nema drugog objašnjenja. Kao da smo ušli u nekakav paralelni univerzum gde je sve obrnuto od normalnog. Sve su to Amerikanci smislili video sam ja to još na molitvenom doručku onaj njihov me je gledao kao da me očima departizuje. Bacali su bombe na nas i sada šalju ovo novo tajno super naoružanje. Ali ne bojim se jer srpski narod ima nos da prepozna svaku opasnost i da joj se odupre. Oni će srpski narod da uskrate partija more, bre, pa nismo se mi za to borili. Uveravaju me da to nije to što ja mislim i kažu biće političkih partija i dalje ali kako je to moguće kada niko neće hteti da bude član partije? Što i da budu ako od toga nemaju nikakvu korist. I još sam morao da potpišem tu glupost o departizaciji samo zbog izbora. Vidim potpisali svi pa sam morao i ja jer su mi iz izborno-reklamnog štaba rekli da je to dobro. Pa kuda ide ovaj svet ljudi moji?

Iz dnevnika Borisa T.

Sviđa mi se onaj Boris T. onako lep, visok i naočit kao neki plemić iz osamnestog veka. Stvarno moram to da priznam jer kada je neko lep on je lep i nema tu šta puno da se priča. Video sam ga pre neki dan na televiziji u polju salate. On u beloj košulji a salata zelena:  profinjen stil nema šta da se prigovori, kao viktorijin anđeo. Nisam mogao oči da skinem sa njegove košulje. Kakvi pokreti i kakav personaliti. Imam njegovu sliku u kabinetu, polu profil kao Apolon, i to bez preterivanja. Baš posle salate je počeo da priča o departizaciji ali ništa ga nisam razumeo. Ni šta je to ni kako se to radi niti zašto, baš ništa.  Potpisao sam dokument o departizaciji kako i ne bi kada je Bota tako bio lep dok je to objašnjavao. Nisam samo ja svi su potpisali tako da ako i nije nešto dobro neću biti jedini kriv. U ostalom baš me briga sve je dobro dok je on tu.

Iz dnevnika Mlađana D.

Koliko sam se samo borio za depratizaciju svih ovih godina. I ne samo ja već cela moja uža i šira rodbina, moji bliski prijatelji, dalji prijatelji i njihovi prijatelji. Svi smo se složno borili kao jedan ali uzalud nisu nam dali da ostvarimo taj plemeniti cilj. Sećam se da sam se još u osnovnoj školi zalagao za departizaciju bez obzira što su mi pretili političkim progonom i zatvorom. Nikada nisam odustao i zato sam danas potpisao dokument o departizaciji jer sam time ostvario svoju najveću životnju želju.

Iz dnevnika Mlađana D. Tamna strana meseca

Kakav idiot onaj Mlađan D. Ima da ga razbijem čim se vrati kući. Slušam ga kako sere na mitingu o departizaciji. On je ozbiljno bolestan, nema drugog objašnjenja. Departizacija! Jebala ga departizacija. Zaboravio je sve šta sam ovih godina učinio za njega. Da nije bilo partizacije nebi ga bilo danas niti bi srao ovoliko. Ne priznajem taj potpis na dokumentu i tačka. Može on da potpisuje koliko hoće ja ću da radim po svome.

Iz dnevnika Tomislava N.

Na ivici sam živaca. Jedva sam uspeo da razrešim zagonetku oko fusnote. Mesec dana sam proveo u biblioteci i deset sastanaka odbora stranke da dešifrujemo šta je to fusnota. Svi su o tome pričali a mi samo ponekda klimnemo glavom kao da sve znamo. Zato sam rešio da sve prekinem i saznam šta je to fusnota. Bilo je raznih hipoteza. Prvo smo pomislili da je to nota fudbalske unije Srbije ali smo posle nedelju dana odbacili kao besmislenu. Zašto bi se Kosovo međunarodno prestavljalo kao fudbalski klub? Imali smo i teoriju da je to neka nota ili ton ali smo shvatili da je glupavo da uz ime Kosova ide neki zvuk. Ko kaže Kosovo, mora na kraju da na primer zviždi ili nešto slično. Jedva smo posle mesec dana velikih napora došli do tačnog objašnjenja. I taman kada smo odahnuli i krenuli da se spremamo na izbore došli ovi sa departizacijom. Očajan i umoran odbio sam da o tome raspravljamo, samo sam potpisao i otišao pa šta bude. I tako kada dođemo na vlast neće me zanimati nikakve departizacije.

Iz Dnevnika Dragana M. Palme

Mene su mislili da zajebu sa departizanizacijom. Nisam ja od juče. Čim sam čuo kako se o tome šuška odmah sam naredio mojima u bazi da podignu dve ordinacije za departizanizaciju. Poslao sam cement, pesak, cigle i sve ima da budu gotove do izbora. Zvao sam i onog vajara da mi napravi voštanu figuru departizanizacije i to da bude gotova za sedam dana. Glupan me pita kao izgleda, nema on pojma o politici, a ja mu kažem izgleda lepo i normalno. Ima crveno beli dres, može da bude plavuša ili crnka, može i crveno beli šal, grudi i svašta. Zato sam prilikom potpisa dokumenta bio najspremniji i odmah svima rekao u lice dok sam ja gradio ordinacije vi ste svi ovde navijali za Partizan a sada se pravite mnogo napredni. Koliko ste vi sagradili ordinacija?

Iz dnevnika kolektivne svesti DSS

Čekamo da dragi vođa napiše knjigu o departizaciji koja će ujedno biti i naš stav i naše misli. Do tada će svako da obavlja svoje zadatke iz prethodne knjige. Resistance is futile

Iz dnevnika Velimira I.

Aaaaaaaaaaaaaaa ….

Iz zajedničkog tonskog dnevnika Čedomira J. i Vuka D.

Naš epski pokret Preokret će potpisati dokumet o departizaciji za koju smo se oduvek zalagali. Čekaj šta se guraš hoću da završim… Nećeš ti završiti do Đurđrvoga dana zato da ja kažem šta mislim. Elem, mi će mo potpisati ovaj dokument o rehabilitaciji … Ma nije o tome reč. Ma šta ti znaš uvek je o tome reč. To je reč nad svim rečima srpskim koje je još moj đed … Lepo ti govorim da nije reč o rehabilitaciji već o departizaciji. O rehabilitaciji će mo drugi put nemoj sada da kvariš kada smo tako lepo počeli i kada nam tako dobro ide. Počeli! Počeli! E, kada sam ja počinjao ti nisi ni čakšire nosio … Čovče shvati več jednom de-par-ti-za-ci-ja to je nešto drugo i nema veze sa Dražom … Nema, nema ništa tebi nema veze sa Dražom … Čekaj smiri se, polako videćemo kasnije. Tako je diši duboko… da baš tako a sada izdisaj … bravo tako je … još jednom.

Iz dnevnika Nebojše Č.

Ne znam ništa o tom dokumenu o departizaciji. Ustvari znam nešto malo ali kao i da ne znam ništa. Pokazao mi ga Velja jebao me on i kada sam išao kod njega. Ne zna da čita pa da mu ja pročitam o čemu se radi. Malo sam mu čitao ili u opšte nisam. Možda sam malo virnuo i video par ne povezanih besmislenih reči. Poslao sam odmah dokument u Beograd i nisam ga otvarao jer sam znao da je tamo nešto bezveze i glupavo na osnovu tih par rečenica koje nisam pročitao. I sada još hoće da i ja potpišem dokument o departizaciji iako ga nisam čitao a znam nejgov sadržaj. Jebo me Velja i ja njega.

Iz drugog dnevnika  PUPS-a

Nas ne zanima nikakav dokument o departizaciji. Mi se bavimo višom sverom politike a to je očuvanje glagoljice koja polako izumire. To bi trebao biti glavni predmet zanimanja ekonomske politike Srbije. Zahtevamo da čekovi za penziju budu ispisani na glagoljici kako i sam dokument o departizaciji čiji nas sadržaj neiteresuje. Ako smo mi u školi mogli da učimo glagoljicu možete i vi.

Iz dnenika SRS-a

Koncept velike departizacije Srbije predstavlja smisao postojanja Srpske radiklane stranke ali potpisaćemo ovaj dokument samo ako u naše ime bude mogao da ga potpiše Vladimir Putin. Nema veze što je potpisivanje za pola sata on ima moć da se telportuje u bilo koji deo sveta. I ne samo to pre neki dan je podigao kamion jednom rukom zato što je ovaj prešao raskrsnicu na crveno svetlo  a drugom je izvadio šofera iz kabine. I nedavno nam je ambasador Rusije ispričao da je svojim očim video kao Putin sedla zmaja i odlazi u lov na vilenjake koji piju krv. Da, jeste tako je pričao i kako se vratio sa kovčegom punim blaga koje je podelio svom narodu bacajući ga sa zmaja u niskom letu.

Bob Lebowski

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *