Vreme Vebera

Vreme Vebera
Najskuplja srpska slika

Iz dnevnika Ivice D.

Izem ti bre Vebera, gde sada taj da se pojavi. Jedva sam zapamtio šta sve treba da zaboravim iz prošlosti i samo mi fali neki Veber. I to još Nemac! Nemam ja vremena za ta sranja ali moram da naučim da bi me javnost pohvalila. Sociolog! Izem ti sociologiju. O nju čovek ne može da se opre ni da ja maže na hleb. Da je filozof kao ja pa da nekako i shvatim ali sociolog, pa stvarno ga izem. Nije ga bilo kada sam ja studirao filozofiju. Doduše možda nisam bio na času toga dana kada smo učili Vebera. Bilo je dosta demonstracija protiv režima Slobodana Miloševića i morali su se znati prioriteti. Rušenje zločinca i tiranina a onda učenje i izgradnja, takva su vremena bila. Svaki dan sam išao u protestne šetnje. Bio sam jedan od vođa studentskog pokreta. Koliko sam samo batina dobio od policije. Pa za čega sam se ja borio? Za Vebera?

Iz dnevnika Borisa T.

Svi pričaju o Veberu a dobro se zna da sam ja postavio osnove Vebera u Srbiji. Evo i Ivica zna za Vebera a to sam ga ja naučio još dok smo se zajedno borili protiv Slobodana Miloševića. A bolelo je i njega i mene nije da nije. Jednako je boleo policijski pendrek preko leđa. Bol je bol ali nas nikada nije bolelo za Vebera. On nam je bio na prvom mestu. Sećam se kada smo jednom tako posle neke šetnje sedeli negde u nekom parku, rekao sam Ivici da, iako sada sve deluje veoma beznadežno i tamno, ipak na kraju tunela vidim Vebera. Složio se samnom jer nas smo dvojica sve delili. Da ne zaboravim najvažniju stvar, baš sam dobro izgledao na televiziji pre neki dan. Baš dobro, gotovo veberovski.

Iz dnevnika Mlađana D.

Svi mi u Vladi se slažemo oko Vebera. Apsolutno se slažemo oko svakog slova koje je napisao ovaj ujedinjeni sociolog Nemačke. Možda se nekada nismo slagali oko nekih drugih stvari ali oko Vebera nikada nije bilo spora. Uvek sam bio za veberovske vizije našeg premijera i njegovog zamenika. Drago mi je da su prepoznali ovaj moj kvalitet i da su mi omogućili da po prvi put budem u nekoj vladi Srbije. To je za mene potpuno novo iskustvo i još uvek učim. Ovo je najbolja vlada od svih mogućih vlada.

Iz dnevnika Mlađana D. Tamna strana meseca

Idu mi svi na živce od Vebera do Vučića. Možda je ovo vreme Vebera ali neće on dugo. Doći će i mojih pet minuta i ima svi da prijave koliko imaju Vebera u vlasništvu. Pustili su da se veberovština zapati u svakom uglu. Ovo je najgora vlada od svih u kojima nisam bio.

Iz dnevnika Tomislava N.

Jeb’o vas Veber. Sada kada pečem rakiju moram da prekinem i odem do biblioteke, koju sam pre neki dan blagoslovio, i počnem da skupljam građu o tom Veberu. Nemac! Bar da je Rus pa da ne moram ništa da čitam već samo da sedim i volim Rusiju. Ljubav prema Rusiji me je spasila čitanja njihovih klasika. Ko će bre one debele knjižurine da čita. Ili voliš ili čitaš, nema druge. I još kažu da je taj Veber čuveni sociopatolog. Bože me sačuvaj. Šta nam sve neće ovaj zapadni svet doneti. Prvo pederi a sada još i ovi sociopatolozi. I oni verovatno hoće svoju Paradu. Nabijem ih sve. Ne može niko da se jebe normalno već svako ima svoj način. Kako se jebu ovi sociopatolozi ne želim da znam ali moram. Sada sam predsednik ako me neko bude pitao moram da znam. Najbolje da mu dam orden i gotova priča.

Iz Dnevnika Dragana M. PalmeMislili su mene da zajebu pa znam ja Verdera bolje od njih svih. Mislili su da će krijući od mene proture Verdera. I još mi kažu da je on Nemac kao da ja ne znam. Koliko sam samo puta bio u Bremenu. Poručio sam na brzinu dreseve za sve stanovnike Jagodine da spremno dočekamo premijera kada se pojavi u Jagodini. Ima da dovedem i Kerbera da nam svira. Razmišljam i da ime Verder iz Bremena damo osnovnoj školi ili zadruzi. Neka ceo svet vidi da i mi za Verdera znamo.

Iz dnevnika kolektivne svesti DSS

Veber je Nemac a Nemac je nemio koje vere bio. Vrlo dobro se zna da je u pitanju strani plaćenik koji mrzi Srbiju i jedini mu je cilj da nam oduzme Kosovo. Pominjanje Vebera je čin veleizdaje. Pominjanje Putina je erotski čin zato koristimo svaku priliku da se zadovoljimo. Putin. Putin. Putin. Veber is futile.

Iz dnevnika Velimira I.

Aaaaaaaaaaaaaa?

Iz dnevnika Nebojše Č.

Pitao me Velja da li sam čuo za Vebera. Rekao sam da ne nisam ali nešto sam bio načuo, samo malo onako usput ali to kao i da ništa ne znam. Sve sam nadležne obavestio o Veberu pismeno i usmeno. Dobro par godina kasnije ali šta sad? Nikada me Velja nije pitao za Vebera. Prvi put čujem za to ime. Nikada nisam čuo ni za tog Relju ili Velju Ilića. Nemam pojma ko je to. Ako sam možda čuo za Velju onda ga možda i poznajem što ne mogu reći za Vebera. Ako znam za Vebera ne znači da znam za Velju. Ko sam ja? Ko ovo piše?

Iz dnevnika Dragana Đ.

Šaje bre onaj tamo Vučić nešto kao mleko ovo ono, misim, ša? Ono Veber malo sa strane pa kao ovo ono. Pa misim, imamo i mi Vebera, jeote. Pa ša kao Veber je neka fora, a? Kao neki džiber ili ša? Veber jaka faca. U jeeee. Kao Veber a ono sisa sine. Alfatoksin u jeeee. Ovi tu kao nešto, razumeš, a ništa. Šaje maso Dart Veder a? A ministar tiću pojma on, kao nema a mi vam nismo bili dobri.

Iz dnenika SRS-a

Veber je izdao Kosovo. Mi ćemo odneti cveće na grob predsednika Miloševića.

Iz dnevnika Čedomira Jovanovića.

U ovoj zemlji nešto nevalja. Ne mogu u njoj da budu nesrećni i Veber i Fuko. U stvari Fuko može da bude nesrećan ali Veber mora biti srećan. Naš prioritetni zadatak je da Veber bude srećan i mi ćemo uvek prepoznati ko Veberu želi sreću. Hajde da radimo na sreći za Vebera. Hajde da jednom kažemo šta to treba Veberu. Hajde vidimo ko stvarno voli Vebera a ko ne. Hajde da se konačno otkrije ko su beli listići jer to stoji na putu Veberovoj sreći.

Iz dnevnika Aleksandra Vučića

Spojeni prsti na rukama tako bravo. Ne, nisi dobro spojio domale prste. Tako, polako, polako, to bravo! E sada gledaj ispred sebe i pazi na glas. Mora biti dubok, dostojanstven i smiren. Samo nemoj da se nerviraš. Lagano. Pazi na položaj tela. Odavaj utisak odmerenosti i sigurnosti. Fraze, ne zaboravi fraze. Dopustite da završim jer mi je to važno. Hvala. To, to je fraza. U ala ga je smislio onaj savetnike Endži svaka mu čast. Nemac je to, nema zezanja. I pogled! Gledati pravo u oči ali moram da pazim na spojene prste. Ne mogu i jedno i drugo. Uh. Čekaj da probam. Evo ga sve je spojeno, odelo, kravata, pogled, glas. Ogledalo ne laže. Odlično. Toliko o Veberu.

Bob Lebowski

 

Author: Bob Lebowski

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *